Projecten

Rode Neuzen Dag

Het is Rode Neuzen Dag! Onze leerlingen kleuren collectief rood om samen te strijden voor meer mentale, fysieke en sociale weerbaarheid bij hun leeftijdsgenoten. Kijk maar al eens naar alle toppers! ❤️#meemetedp #rodeneuzendag

 

 

Paarsdag

In mei kleurt EDP paars om te tonen dat we:

- Mensen die zich nog niet durven uiten een positief signaal willen geven.

- Iedereen steunen wat hun geaardheid ook is.

- Absoluut tegen geweld zijn.

- Absoluut tegen opmerkingen over iemands uiterlijk/geaardheid zijn.

paarsdag

Biotoopstudie 2A

Voorzien van regenbestendige kledij en een portie gezonde nieuwsgierigheid trekken de tweedejaars naar de Kaaihoeve in Zwalm om er een zoetwaterbiotoop te bestuderen.
Met behulp van een schepnet en potjes gaan ze op zoek naar ongewervelde zoetwaterdiertjes. Van slakken en kevers tot zelfs bloedzuigers en stekelbaarsjes werd er opgevist. De veelheid aan soorten was voor veel leerlingen een verrassing.

 

biotoopstudie

Poëzieweek

In januari is Gedichtendag op EDP het startschot van een week vol poëzie. Geen plekje op onze school of het werd in de kijker gezet met een gedicht: in de lokalen, op ramen en deuren, in de gangen, tot op de sportterreinen toe...  Maar daar blijft het niet bij: een grote Gedichtenwedstrijd, een poëtisch ontbijt, stemmen op je favoriete gedicht, met als hoogtepunt de bekendmaking van de zes EDP-huisdichters. 

 

gedichtendag1

Inleefdagen

Vijf dagen kennis maken met de sociale sector. Voor de leerlingen van 6 humane wetenschappen is er een snuffelstage in woon- en zorgcentra, multidisciplinaire centra, psychiatrische instellingen en in verschillende kinderdagverblijven.

Een zeer leerrijke ervaring!

 

 

Amnesty International

amnesty

Schrijf-ze-VRIJdag is een evenement van Amnesty International waarbij scholieren brieven schrijven aan overheden die worden beschuldigd van het schenden van mensenrechten. Het evenement bestaat sinds 1990. Elk jaar wordt gekozen voor een bepaald thema.

MOS-werkgroep

MOS werkgroep

Sinds jaren draagt onze school het MOS-label (Milieu Op School). SInds vorig jaar werd er nieuw leven geblazen in een werkgroep ecologie. Er zijn al heel wat ideeën geopperd, waarmee we volgend schooljaar zeker verder mee aan de slag gaan. Hou deze werkgroep maar in de gaten: de toekomst van EDP zier er nog groener uit!